לחם כוסמין עם מורינגה.

1 ק"ג קמח כוסמין מלא.

100 גרם זרעי פשתן טחונים.

100 גרם זרעי צי'ה טחונים.

100 גרם עלי מורינגה יבשים, כתושים מעט.

35 גרם מלח הימליה עדין.

כף דבש.

900 סמ"'ק מים.

10 גרם שמרים יבשים להכנת סטרטר.

 

תהליך ההכנה :

שלב א'

מערבבים 1 כוס קמח + שמרים + 200 סמ"ק מים, ומטפיחים שעה.

מוסיפים את יתרת הקמח את זרעי הפשתן וה- צ'יה הטחונים לסטרטר ומערבבים .

את ה- דבש מערבבים עם 500 סמ"ק מים, ומוסיפים לקמח ומתחילים לערבב, ממיסים את המלח ב- 200 סמ"ק מים, ומוסיפים תוך עירבוב ולישה. מתפיחים פעם ראשונה לשעה עד שעה וחצי.

שלב ב

מרדדים ומקפלים מארבע כיוונים פעמיים, מטפיחים פעם שנייה, חוזרים על רידוד וקיפול פעם נוספת,

מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים שווים מכדררים  ומותחים כל כדור לעיצוב ופיתוח גלוטן, מניחים ל-20 דקות על משטח מקומח מכוסה בנילון.

שלב ג

את הכיכרות העגולים מעצבים לכיכרות מאורכים מניחים אותם בתוך תבניות שעיצבתי מחצי גיליון של נייר אפיה שמונחים בתוך תבנית אפיה רגילה. בתחתית מפזרים תערובת של קמח עם סולת שלא ידבק, ועל הכיכרות ובצדדים מפזרים תערובת של קמח עם סולת,מכסים בניילון לשעה.

אחרי שעה חורצים פסים עם סכין בכיכרות, ומכניסים לתנור חם, בטמפ' 230 מעלות.

כשבתחתית התנור תבנית קטנה עם מים רותחים.

אחרי 10 דקות מוציאים את המים ומורידים טמפ' ל-200 מעלות- למשך 25 דקות. בסיום מוציאים את הכיכרות ל-5  דקות נוספות לייבוש על רשת בתנור. בסיום האפייה מוציאים מהתנור להתקרר על רשת.